Geocaching

Geocaching is een populair spel waarbij je met een GPS aan de hand van coördinaten op zoek gaat naar een schat (de cache). Zo'n cache is bijvoorbeeld een munitiekistje, beeldje, houtstronk, … In de cache zit altijd een logboekje, waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt (loggen). Die naam is meestal een speciaal voor het geocaching bedachte naam (nick name). In het kistje zitten ook vaak spulletjes zoals sleutelhangers, knuffels, spelletjes etc., die je mag ruilen voor iets van gelijke of hogere waarde. 

Verschillende soorten geocaches

Er zijn verschillende typen caches. De drie belangrijkste zijn: traditionele caches (de cache is eigenlijk niet meer dan een doos of kistje met een logboek en eventueel goodies om te ruilen), multi-caches (een speurtocht met meerdere punten met helemaal aan het eind de schat) en mystery caches (een cache waarbij vooraf een puzzel moet worden opgelost of gegevens moeten worden verzameld). Daarnaast worden nog Letterboxcaches, Wherigocaches, Earthcaches, Eventcaches, Mega-eventcaches en nog veel meer onderscheiden. 

Sinds de zomer van 2018 zijn er ook 3 geocachingtrajecten in onze gemeente. Shay Barbery en zijn partner Sofie Vanbecelare uit Dadizele (SofieandShay) staken deze tours in elkaar en droegen ze daarna over aan onze Toeristische Dienst.


Contactinformatie