Ons Park

“Ons Park” is de bewust gekozen naam voor een gebied, dat uit vier groene zones bestaat pal in het centrum van Dadizele, namelijk:

 • Domein 't Torreke (ca 0,5 ha)
  Dit gemeentelijk domein vind je in het hart van Dadizele. Binnenin het domein is het infokantoor voor Toerisme gevestigd. Je vindt er het beeld van de Pompeschitter en van Ridder Jan. Diverse fiets- en wandelpaden starten hier en er zijn speeltuigen voor kinderen voorzien. In dit domein staat onze picknickkast. 
 • Park Mariënstede (ca 7 ha)
  Ligt vlak naast domein 't Torreke en de Basiliek. Het gerenoveerde park langs de Remi Dewittestraat is dagelijks toegankelijk voor het publiek. Kinderen kunnen er schommelen en ravotten.
 • Chirobosje (ca 0,7 ha)
  Naast park Mariënstede werd in 2019 het Chirobosje heraangelegd. Je kan het Chirobosje ook bereiken langs de Azalealaan. 
 • Omgeving O.L.V.-basiliek met Rosarium (0,5 ha)
  Het Rosarium is een gebedspark die bereikbaar is via de poort rechts naast de ingang van de basiliek. Hier staat een grote openluchtkapel. De plek ademt rust pal in het dorpscentrum!

Ons Park is met circa 9 ha de belangrijkste, publiek toegankelijke, groene ruimte van het dorp met een erg belangrijke sociale en ecologische functie.


Contactinformatie