Smikkeltocht

advertentie_de_zondag_smikkeltocht_2019.jpg

Proef de troeven van de Leiestreek én ... Westhoek! Begin mei organiseert Toerisme Wervik samen met de collega's van de clusterwerking Grensleie haar 7de Smikkeltocht.

De formule?

Een dag lang ga je op eigen tempo met je fiets op verkenning in eigen streek. Een lusvormige route van 42 km langs grotendeels rustige en landelijke wegen brengt je van de ene stopplaats naar de andere op en langs het fietsnetwerk. Onderweg hou je meermaals halt: je proeft van het lekkers dat de regio te bieden heeft en ontdekt interessante en verrassende plekjes. Gegarandeerd een leuke dag boordevol afwisseling!

Programma?

Dit jaar starten we aan GC De Knippelaar (Kruiseke). Je fietst richting Hollebeke, waar je een bezoek brengt aan de Golfclub De Palingbeek. Met de middag in zicht trek je richting Mesen, waar je een vrij bezoek kan brengen aan het Toeristisch Infopunt. Ontdek in het mini-museum het oorlogsverleden van de kleinste stad van België. Om de innerlijke mens te versterken, schuiven we aan tafel in Peace Village (Mesen). Aansluitend verkennen we een stukje Wallonië. In Brasserie La Poste (Waasten) houden we halt voor een drankje en een zoete versnapering. Daarna fiets je verder langs de Leie richting Wervik. Een stop in het Nationaal Tabaksmuseum kan natuurlijk niet ontbreken. In het deels heringerichte Nationaal Tabaksmuseum kan je de tijdelijke tentoonstelling met werk van illustrator en kersvers ereburger Carll Cneut ontdekken. Op onze laatste halteplaats, wijndomein Ravenstein, krijg je een rondleiding op het bedrijf en uiteraard zal een degustatie niet ontbreken.

  • Onthaal met koffie en zoete versnapering
  • Warme lunch (excl. dranken)
  • Streeklekkers onderweg
  • Toegang tot de diverse bezienswaardigheden op de halteplaatsen (incl. gidsbegeleiding)
  • Verzekering en pechverhelping

Inschrijven?

Inschrijven is verplicht en mogelijk vanaf maandag 1 april (het aantal deelnemers is om praktische redenen beperkt – snel zijn is dus de boodschap!).

Wanneer

Waar

GC De Knippelaar

Hoogland 19
8940 Wervik

Prijs

€30.00

€ 30 voor volwassenen - € 20 voor kinderen -12 jaar

Reserveren

  • Bestel tickets
  • Inschrijven mogelijk vanaf 1 april via de webshop van Toerisme Wervik of via de diensten voor Toerisme van Dadizele, Menen, Wervik of Wevelgem

Organisatie en contact

Toerisme Dadizele

Plaats 6
8890 Dadizele


Contactinformatie