Vierkavenboswandelroute

 

Wandelroute

De Vierkavenboswandelroute neemt ons mee langs een variatie aan landschappen. In de beekdalen gevormd door de Passendalebeek en de Collievijverbeek stappen we over de Stroroute, een voormalige spoorbedding. In deze groene omgeving ligt het nog vrij jonge Vierkavenbos, een gezond complex van loofbomen, hagen en weiden waar tal van vogelsoorten hun thuis hebben gevonden. Hoger, en dichter bij het centrum van Moorslede, genieten we van weidse vergezichten over de regio. We stappen rond een wijngoed en ontdekken welke wielrenner zich als eerste ‘Leeuw van Vlaanderen’ mocht noemen.

De Vierkavenboswandelroute kan je opsplitsen in 2 delen: een westelijke lus die start op Domein Grimmertinge (Iepersestraat 52) en een oostelijke lus die start aan het Vierkavenbos zelf (Nettingstraat). Beide lussen zijn ongeveer 8 km lang. 

Wil je de lussen combineren, dan stap je 14,8 km.

De folder van de Vierkavenboswandelroute is te koop in ons infokantoor voor € 3. 

Wandelzoektocht

Tot en met 31 augustus kan je een wandelzoektocht langs beide lussen maken. Dien je formulier vóór 1 september in in ons infokantoor en maak kans op een restocheque. Deelnameformulieren zijn gratis te verkrijgen in ons infokantoor (of in de folderkastenbuiten), de bib in Moorslede (site Grimmertinge), gemeentehuis (Marktplaats 1), Château Superette (Remi Dewittestraat 6 in Dadizele), de Amfoor (site Grimmertinge)

Insectenbingo

Voor de kids van 8 tot 12 jaar is er een insectenbingo. Voor de kleinsten bestaat de bingo ook met makkelijkere prentjes.

De bingo kan je spelen vanaf 1 mei tot eind september. Kom met je formulier naar het infokantoor voor Toerisme vóór 30 september, ontvang een geschenkje en help de natuur een handje!

RouteYou-routes

Bekijk hier de route van de oostelijke lus met start aan het Vierkavenbos.

Bekijk hier de route van de westelijke lus met start aan domein Grimmertinge.

Bekijk hier de volledige route.


Contactinformatie