Wandelnetwerk Ieperboog Oost

Wandelnetwerk

Trage wegen nemen je mee langs open vlakten en door prachtige bossen met een rijk verleden.

De Eerste Wereldoorlog is herkenbaar aanwezig. The Road to Passchendaele leidt naar Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld. Je vindt in deze voormalige frontstreek nog heel wat meer door UNESCO als werelderfgoed beschermde sites als het Polygon Wood Cemetery, het Buttes New British Cemetery en het iconische Canadees monument ‘The Brooding Soldier’, de treurende soldaat.

Druiven rijpen aan wijnranken op de hellingen van de zacht glooiende valleien in het wandelnetwerk Ieperboog Oost. Bovenop de heuvelkam geniet je van prachtige vergezichten. De Basiliek van Dadizele en het kasteelpark van Zonnebeke vormen bakens in dit gevarieerde landschap.
Het wandelnetwerk knoopt op verschillende punten aan op het wandelnetwerk Ieperboog.

Wandelroutes

In het wandelnetwerk zijn ook verscheidene provinciale wandelroutes opgenomen zoals de Pompeschitterswandelroute en de Vierkavenboswandelroute. 

Aankopen

De wandelnetwerkkaart is te koop in ons infokantoor voor € 10. Je kan ook de wandelnetwerkbox van de Westhoek of de Leiestreek aankopen voor € 35.

Zoektocht

Deze zomer kan je het wandelnetwerk ontdekken aan de hand van een leuke zoektocht. Ga op pad en test je rekenskills! Meer info!

 


Contactinformatie