Ateliers Mariënstede en Château Superette

Je brengt een bezoek aan de atelierwerking van Mariënstede, dienstverleningscentrum voor volwassenen met een beperking. Kleine groepen kunnen na afspraak de werkateliers bezoeken waar de gebruikers op ambachtelijke manier brood bakken, kaas maken, chocolade maken… maar ook tuinieren, dieren
verzorgen, computerwerk verrichten… In ieder atelier kunnen de bezoekers rustig meeluisteren, meevoelen, meeproeven, kortom samen mee-beleven. De rondleiding gebeurt door en met de bewoners.
In hun eigen buurtwinkel ‘Château Superette’ kan je terecht voor lokale streek- en hoevespecialiteiten. Deze buurtwinkel is een initiatief van de non-profitorganisatie vzw Mariënstede. Je kan er ook een koffie of streekbiertje drinken in de koffiebar of op het terras. Op het einde van de rondleiding wordt een glaasje wijn en zelfgemaakte kaas aangeboden door de bewoners.

Er is de mogelijkheid om een eigen picknick mee te brengen of om de producten uit de winkel (kaas, zuivel, groenten, chocolade, gebak, brood, …) te nuttigen. Je kan er ook voor kiezen om de 2 te combineren en een picknick te reserveren in onze picknickkast. Dit kan hier.

Een bezoek duurt doorgaans anderhalf uur. De groep is bij voorkeur maximaal 10 personen groot. Wanneer de groep groter is, kan deze opgesplitst worden. Hou er rekening mee dat het bezoek dat langer zal duren. 


Contactinformatie