Happen en Trappen

Happen en Trappen is een Nederlandse organisatie die de lekkerste fietstochten aanbiedt van Nederland en België. De routes zijn telkens een fietstocht waarbij 5 horecagelegenheden worden aangedaan, die gezamenlijk een 5-gangendiner verzorgen tussen 10 en 18 uur.
Happen & trappen is een originele, sportieve, gezonde en ontspannende activiteit om er een dagje op uit te trekken en de streek te leren kennen. Een arrangement kost 44,95 euro per persoon

Er starten 2 'happen & trappen-routes' in onze gemeente:

  • Flirten met de grens & Leie: De vlakke Leieboorden en het landelijk zacht glooiende landschap nodigen je uit voor een ontspannende fietstocht die de titel 'Flirten met de Grens en Leie' meekreeg. De ideale mix van kunst, cultuur, natuur en couleur locale staan garant voor een geslaagde daguitstap of kortverblijf. Samen met de andere diensten voor Toerisme binnen de cluster Grensleie (Ledegem, Menen, Wervik en Wevelgm) heten we je welkom in de toeristische regio Grensleie in Zuid-West-Vlaanderen, waar de Leie de natuurlijke grens tussen België en Frankrijk vormt.

          Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen: 

                    Koffie en gebak bij Tearoom De Klokke
                    Voorgerecht bij De Hofnar
                    Soep bij Keuvelkroeg Arbeidershuis
                    Hoofdgerecht bij Landhuis den Haezewind
                    Nagerecht bij 't Leiezicht

Reserveren kan hier!  

  • Ingetogen langs de Ieperboog: Het glooiende landschap rondom Ieper is een mooie fietsbestemming. Maar wat nu rustig en natuurrijk is, was tijdens de Eerste Wereldoorlog het domein van oorlogsgeweld. Stap op de fiets en maak op gepaste wijze kennis met dit ingrijpende erfgoed. De Vlaamse keukens onderweg zorgen voor smakelijke tussenstops, en het hoofdgerecht wordt u geserveerd in een uniek en eeuwenoud kader. 

          Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

                    Koffie en gebak bij Kaasdaele Moorslede
                    Voorgerecht bij The Corner
                    Soep bij Café de Dreve
                    Hoofdgerecht bij Resto Milano
                    Nagerecht bij Kaffee & Feestzaal Spoorlijn 64

Reserveren kan hier!


Contactinformatie