Bevlagging centrum Dadizele

20
jan
2021

Sinds jaar en dag hangen tussen Pasen en oktober vlaggen op in het centrum van Dadizele. Het vele ophangen en afnemen, zorgde ervoor dat de bestaande vlaggen hun beste tijd hadden gehad.

In 2019 werden de eerste stappen gezet om nieuwe vlaggen te laten ontwerpen en drukken. Er werden 3 ontwerpers aangesproken, waarbij Foto Lien het winnende ontwerp indiende.

Ook het bevestigingssysteem werd vervangen: de bestaande ringen werden verwijderd en er kwamen tunnels aan de boven- en onderkant van de vlaggen om het systeem beter bestand te maken tegen de weersomstandigheden.

Voor de bevestigingssystemen ging het gemeentebestuur in zee met firma Declercq uit Ieper.

Normaal gezien zouden de eerste vlaggen opnieuw opgehangen worden tegen Pasen, maar de gure tijden vragen om wat kleur. En daar zorgen de groene vlaggen voor!

De groene vlag is de feestvlag van Dadizele. Naast de logo’s van dienst Toerisme Dadizele en het schild van Ridder Jan, prijken ook de logo’s van Dadizele Onderneemt en de Pastorale Eenheid O.L.V. Dadizele-Moorslede en Slypskapelle op de vlag.

Naast de groene vlag, is er ook een blauwe vlag die in de bedevaartsmaanden mei en september zal opgehangen worden; en een gele vlag, die met Pasen aan de masten hangt.

Dadizele Onderneemt en de Pastorale Eenheid droegen hun financiële steentje bij in het drukken van de vlaggen.

Het bestuur is hen erkentelijk en hoopt samen met hen nog lang kleur te kunnen brengen in de dorpskern!


Contactinformatie